Welkom op de website van VVV Tzummarum, de Vereniging voor Volksvermaken uit Tzummarum...

KNKB pakt punten af van kaatsers Speciaal

Snowboarding on sunny day Snowboarding on sunny day

De KNKB heeft de rankingspunten afgepakt van de kaatsers die zondag op de eerste klaswedstrijd in Vrouwenparochie de tweede prijs wonnen. Bovendien moeten zij hun prijzen inleveren. De kaatsers zijn verbaasd en boos.

Directeur Geert Faber van de KNKB belde maandag Hendrik Bouwhuis, Steven de Bruin en Peter van Zuiden op met de mededeling dat ze zich niet aan de regels gehouden hebben. Van Zuiden viel in voor de geblesseerde Pieter van Althuis. Dat is volgens directeur Faber tegen de regels. Van Zuiden stond in de ranking negende en had volgens de bond op de hoofdklasse moeten staan. 

De kaatsers zijn verbaasd en boos. Hendrik Bouwhuis zegt, dat hij voor de wedstrijd bij scheidsrechter Lolke Bierma meldde dat Van Zuiden voor Van Althuis zou kaatsen en voegde daar zelfs nog aan toe dat Van Zuiden negende stond op rankingslijst voor parturen. Bierma ging daarmee akkoord en zag er geen overtreding van het reglement in. 

Het is overigens maar de vraag in hoeverre het reglement voorziet in deze situatie, omdat het niet op alle punten op het rankingssysteem is aangepast. Het gaat er onder meer vanuit dat de Technische Commissie de eerste klasparturen aanwijst, die mee mogen doen op de hoofdklasse. Dat regel is door het rankingsysteem al lang en breed achterhaald. Geselecteerde hoofdklassers mogen volgens de regels weliswaar niet in de eerste klasse kaatsen, maar omdat Peter van Zuiden zich door afwezigheid van beide maten niet aanmeldde werd hij nooit daadwerkelijk voor de hoofdklasse geselecteerd. 

Waarom de KNKB de zaak niet aanhangig maakte bij de strafcommissie van de bond is niet helder. De kaatsers vinden het vervelend, dat ze al zijn veroordeeld voordat hun versie van het verhaal is gehoord en afgewogen. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Nieuws
  • Lees 2324 keer

terug naar boven