Welkom op de website van VVV Tzummarum, de Vereniging voor Volksvermaken uit Tzummarum...

Achttiende straatkaatspartij op de Buorren ondanks regenachtige dag toch succes

Er werd dit jaar weer op de Buorren te Tzummarum gekaatst, omdat deze straat vorig jaar overhoop lag werd er één keer uitgewijkt naar de Hearewei. Dit jaar zijn er ook nieuwe categorieën bijgekomen, waaronder de dames en de jeugd, vooral met dat laatste zijn we erg blij. Bij de jeugd was een winnaarsronde en verliezerronde, hetzelfde gold voor de senioren. Bij de dames en 50+ werd er in een poulesysteem gekaatst. Hieronder volgende de uitslagen;

Bij de jeugd was de tweede prijs in de verliezersronde voor Bryan Stoof en Jayson Zijlstra, zij verloren de finale van Atze Struiksma en Sabine van der Walt die dus als eerste zegevierden. In de winnaarsronde waren drie prijzen te verdelen, de derde prijs ging naar Mark Reitsma en Senne Bett Monsma. De finale ging tussen het partuur van Sander van der Walt, Ate Molenmaker en het partuur van Anniek de Vries en Gerben van der Ploeg waarin eerstgenoemd partuur de overwinning pakte.

Zoals eerdergenoemd werd er bij de 50+ in een poulesysteem gekaatst, diegene met de meeste punten werd winnaar. Dat werd het partuur van Theo Draijer en Jan van der Werff, zij hadden alles gewonnen, tweede werd het partuur van Emile Vogels en Jelle Velsma. Bij de dames werd tweede het partuur van Diana Postma, Wendy Bonnema en Debbie van der Wal, ze moesten het onderspit delven tegen het partuur van Tineke Huizinga, Ilse Draijer en Wietske Broersma, deze dames kregen de kransen omgehangen door de sponsor van deze partij.

Dan is er nog één categorie te gaan, namelijk de senioren, hier waren zeven parturen. In de verliezersronde was maar één prijs, deze ging naar het partuur van Durk van der Kuur, Gerrit Zijlstra en Hilbert de Vries. In de winnaarsronde ging de finale tussen het partuur van Haye Struiksma, Alvin Bastemeijer, Geert Postma en het partuur van Wytze Hempenius, Nick Leistra en Albert de Vries, dit laatstgenoemd partuur won deze partij en werden door de voorzitter in de kransen gehangen. Nick Leistra werd zeer terecht als koning uitgeroepen.

Na de prijsuitreikingen werd er nog gezellig nagepraat over deze mooie partij.

Met een vriendelijke sportgroet,

Straatkaatscommissie V.v.V. Tzummarum

Ronald van Vliet

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Nieuws
  • Lees 508 keer

terug naar boven